Yazıcıda Kağıt Sıkışması Nasıl Önlenir?

03-10-2022 08:06
Yazıcıda Kağıt Sıkışması Nasıl Önlenir?
Yazıcıların kağıt sıkıştırma durumları arama motorlarında Yazıcıda kağıt sıkışması nasıl giderilir şeklinde ya da Canon yazıcı kağıt sıkışması, HP LaserJet yazıcı kağıt sıkışması, Xerox yazıcı kağıt sıkışması ve hp yazıcıda kağıt sıkışması nasıl giderilir gibi ürün ve firma adı yazarak aranmaktadır. Bu sayede kısa sürelide olsa uygulayacakları çözüm yolları ile yazıcıları işlerini görebilecekleri seviyeye getirmeyi amaçlamaktadırlar. Bununla birlikte kalıcı bir çözüm için daha profesyonelce bir süreç izleyip tamirat yapmak iyi olacaktır.

Yazıcıda Kağıt Sıkışmasını Önleyecek Yöntemler

Yazıcıda kağıt sıkışma olayı yaşanmadan önce belirli tedbirler alarak bu olumsuz durumun önüne geçebilirsiniz. Böylece hem başınıza büyük işler çıkmamış olur hem de rahat bir ortamda çıktı almaya devam edebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken;

1.Kağıt Seçimi

Yazıcıya kağıt sıkışması için en önemli yapılacak işlerden birisi iyi kağıt seçimidir. Piyasada farklı kalınlıklarda ve kalitede kağıtlar bulunmaktadır. Bunun sebebi fiyat bu olarak uygun satış yapabilmektir. Sonuçta kaliteli bir ürünü ucuza mal etmeniz zordur. Bundan dolayı aynı boyutlarda olmasına rağmen daha ince ve kalite olarak düşük kağıtlar piyasada mevcuttur. Kalitesiz kağıtlar yazıcıda çalışırken ve şarkılar içinde hareket ederken sorun oluşturmaya başlarlar. Sonuçta tasarlanan yazıcılar belirli aralıklarda ve standartlarda çıktı almak için hazırlanmıştır.

Genel olarak A4 boyutunda kağıtlar kullanıldığı için yine A4 kağıtlar üzerinden örnek verecek olursak 80 gr altın olan ve kalitesiz şekilde üretilen kağıtlar yazıcılarda sorun olmaya başlarlar. Yazdırma çarkları, merdaneleri ve dişlileri genel olarak bu boyutlara göre tasarlanmıştır. Eğer uygun kağıt kullanmazsanız zamanla biriken kağıt tozları, dişlilerin durumu ve merdaneler düzgün çalışmamaya başlayacaktır. Sonrasında ise sık sık kağıt sıkıştırma işlemi meydana gelecektir.

2. Yazıcıda Kağıt Sıkışmasını Önleyecek Yöntemler - Yazıcı Tepsi Ayarları

Yazıcı kullanırken diğer bir ayar ise yazıcının içinde yer alan tepsinin uygun şekilde ayarlanmasıdır. Tepsi içinde farklı kağıt boyutlarına göre ayarlama yapabileceğiniz şeritler mevcuttur. Yazıcının farklı durumlarda taşınması, yer değiştirilmesi ve üzerinde oynama yapılması halinde bu kağıt boyutlarının yerleri tepsi içinde oynayabilir. Bu tür durumda tepsiye verdiniz kağıt her ne kadar sizin gözünüzde normal görünse de yazıcının algılayacak boyutların dışında olabilir. Bunun için kasete koyduğunuz kağıt boyutuna göre seçim yaparak kontrol etmeniz önemlidir.

3. Toner Seçimi

Genel olarak toner kaynaklı kağıt sıkışması azdır. Bunun yanında ara arada olsa tonerin yaptığı izlerden dolayı kağıtlar sıkışabilir. Ucuz ve kalitesiz tonerler kağıtlarda farklı izler bıraktığından dolayı dişlilerin çalışması esnasında merdane gibi bazı plastik aksamlar aksamalar da birikimler olabilir. Bu tür durumda çarklar veya merdaneler görevinin tam olarak yerine getiremez ve kağıtta istenmeyen durumlar meydana gelebilir. Bunu engellemek için kalitesiz veya orijinal toner kullanmanız tavsiye edilir.

Yazıcı Bakımı

Yazıcıların bakımı kağıt sıkıştırmayı engellemek için sürekli yapılabilecek bir uygulamadır. Merdanelerin, drumın ve çarkların kontrolü sayesinde yazıcının sürekli aktif ve faal çalışabilir. Unutmayın ki bakımlı bir yazıcı yüz binlerce sayfa çıktı alabilir. Ayrıca aksatılan her bakım yazıcınızın ömrünü kısaltmaktadır. Yukarıda bahsetmiş olduğumuz durumlara dikkat ederek ve yazıcınıza sürekli bakım halinde tutarak yıllarca sorunsuz bir şekilde yazıcı kullanabilirsiniz.

Yazıcıda karşılaştığınız sorunların çözümü için yazıcının her tarafını kontrol etmeyi de unutmayın. Sadece ön yüzle ilgili bir problem olduğunda belki arka çarklarda meydana gelen bir sorundan kaynaklanabileceği aklınızda bulunsun. Yırtılan kağıt parçaları yan taraftaki dişlilerin arasında kalabilir. Bunun için risk olabilecek her yeri ayrıntılı bir şekilde kontrol ederek yazdırma aşamasına geçmeniz sizin ve yazıcınız için iyi olacaktır.

Son olarak kağıtlarınızı sıkıştığı alandan kurtarsanız bile bir kısmı yine o bölgede yırtılıp kalabilir. Biriken bu kağıt parçaları zamanda aynı yerde bir topağa dönüşebilir ve çözülmesi zor bir duruma gelebilir. Aynı şekilde kağıt tozları da birikip o kısımları işlevsiz hale getirebilir. Bu aşamada yapmanız gereken iyi bir temizlik ve bakım olacaktır. Bakım esnasında ise mümkün olduğunca sıkışmış kağıt parçalarının hepsini çıkarıp temizlemeyi ihmal etmeyin. Eğer şikayetiniz devam ediyorsa profesyonel bir destek alarak yazıcınızın parçalarını değiştirmeniz iyi olacaktır. Böylece bir nevi sıfırlanmış bir yazıcı kullanımına başlayabilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.