Wifi Şifre Değiştirme Nedir, Nasıl Yapılır? | 2022

30-05-2022 12:20
Wifi Şifre Değiştirme Nedir, Nasıl Yapılır? | 2022

Wifi şifre değiştirme nedir sorusu internet kullanan hemen herkesin sorabileceği sorulardan biridir. Wifi, internete bağlanmayı sağlayan kablosuz ağ bağlantısıdır. Bilgisayar, tablet ve telefonların uzaktan internete bağlanmasını sağlar. Wifi bağlantısının yapılabilmesi için modem şifresi gerekli olmaktadır. Bu şifre genellikle modemin altında ya da arka tarafında yer almaktadır.

Modem şifresi kişiye özel olduğu gibi dışarıdan başkalarının ağa bağlanmasını da engeller. Modemlerini daha özel hale getirmek ve kişiselleştirmek isteyenler ise modem şifre değiştirme işlemine başvurmaktadır. Modem şifre değiştirme ve Wifi şifre değiştirme aynı anlama gelmektedir.

Wifi Şifre Değiştirme Nedir?

Wifi şifre değiştirme modemlerini daha güvenilir hale getirmek isteyenlerin hali hazırdaki modem şifrelerini değiştirmeleri anlamına gelmektedir. Kişiler dilerlerse verilen şifreyi direkt olarak değiştirmeden kullanabilirler, dilerlerse de istedikleri şekilde değiştirebilmektedirler.

Güçlü bir Wifi şifresine sahip oluyor olmak şifrenin kırılma ihtimaline karşı oldukça etkilidir. Wifi şifre değiştirme nedir sorusuna cevap arayanların bu ince detaya dikkat etmeleri gerekmektedir. Modem şifre ne kadar güçlü olursa güvenliği de bir o kadar artıyor olacaktır. Bu nedenle şifrenin harf ve sayı içermesi gerekmektedir.

Wifi Şifresi Ne İşe Yarar?

Wifi şifresi internet ağının daha güvenilir hale gelmesini sağlayarak sadece şifre ile kullanımın yapılmasına imkan sağlar. Cihaz üzerinde yer alan bütün veriler bu şifre ile daha korunaklı hale gelir. İnternet bağlantısına sahip olmak isteyen herkese verilen bu şifreler modem üzerinde yer alır ve kişiler isterlerse bu şifreleri değiştirebilirler.

Wifi Şifre Değiştirme Nasıl Yapılır?

Wifi şifrelerini daha güvenilir hale getirmek için şifre değişikliği yapmak isteyenlerin belli başlı bazı talimatları yerine getirmeleri gerekmektedir.

  • Şifre değiştirme işlemi için internet bağlantısının olduğundan emin olunması gerekmektedir.
  • Herhangi bir cihaz üzerinden web tarayıcısı açılmalıdır.
  • Tarayıcının arama alanına ‘’192. 168. 1.1’’ yazılmalıdır. Sayfanın açılmaması halinde ‘’192. 168. 1.2’’ , ‘’192. 168. 2.1’’ ya da ‘’192. 168. 2.2’’ yazılarak tekrar aratılmalıdır.
  • Açılan ekran üzerinden modeme bağlantı kurmak için kullanıcı adı ve şifre girilmelidir. Kullanıcı adı ve şifre bilinmemesi halinde internet sağlayıcısından öğrenilmelidir.
  • Giriş yapılmasının ardından Kablosuz Ağ Ayarları ve ardından Ağ Şifreleme bölümüne gidilmelidir.
  • Ağ Şifreleme bölümü üzerinden Wifi kullanıcı adı ve şifre değiştirme işlemi yapılabilmektedir.

Wifi şifre değiştirme nedir ve nasıl yapılır diye bakıldığında bu işlemin oldukça basit bir şekilde yapılabildiğini söylemek mümkündür. Gerekli talimatlar doğru bir şekilde uygulandığında bağlantı daha güvenli ve korunaklı hale gelmiş olacaktır.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.