Kulaklık Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?
Kulaklıklar günümüzde farklı formatlarda çok yaygın olarak kullanılmaktadır. Yürüyüşte, sporda, toplu taşımalarda, yolculuk esnasında ve mola zamanında bile kulaklıkla bir şey dinlemek çok yaygın bir hobidir. Bununla birlikte gün için uzun süreler telefonlar konuşan kişilerde telefonun zararlı radyo dalgalarından kurtulmak için yine kulaklık kullanmaktadır. Kulaklığın bu kadar fazla nedenle kullanılması da doğal olarak kullanıcılar tarafından rahatlığa önem verilecek şekilde üretilmesine ve takılmasına neden olmaktadır.
Kulaklık Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Kulaklık alırken nelere dikkat etmeniz gerektiğini daha iyi anlamanıza yardımcı olmak için maddeler halinde sıralama yaptık. Çünkü kulaklık almak isteyenler genel olarak kulaklık alırken dikkat edilmesi gerekenler, gaming kulaklık alırken nelere dikkat etmeli, kablolu kulaklık alırken nelere dikkat edilmeli, bluetooth kulaklık alırken nelere dikkat edilmeli şeklinde kulaklık çeşitleri aramakta ve almaktadırlar.
1. Kablolu Kulaklık Mı Kablosuz Kulaklık Mı Tercih Edilmeli?
Bazı insanlar kablosuz kulaklık özgürlüğüne sahip olmayı sever. Bazıları ise cihazlarına bağlanan parçalara sahip olmayı tercih eder. Aslında birbirlerinde çok farklı performans göstermeseler de, kablosuz modeller çok kullanışlı olma eğilimindedir. Ancak, kablosuz kulaklıkların kaybolmamaları için iyi bir şekilde muhafaza etmelisiniz.
2. Bas ve Tiz Ayarı
Ses kalitesi sizin için önemli ve sanki yanınızda müzik çalınıyormuş gibi gelen müzikleri duymaktan istiyorsanız kulak içi kulaklıklardaki bas ve tiz arasındaki dengeyi kontrol etmek isteyebilirsiniz. Üst düzey modellerden bazıları, müziğinizi tam olarak beğeninize göre ayarlayabilme lüksünü sunarak sesleri kendiniz dengelemenize bile izin verebilir.
3. Hangi Stil En Rahat Hissediyor?
Aktiviteler sırasında kulaklık takacaksanız kullanacağınız ürün tamamen rahat olmalılar. Bazı insanlar, kişiselleştirilmiş ve doğrudan kulak deliğine oturan kulaklıklara sahip olmayı sever. Diğer insanlar güvenlik için kulak üstü modellere sahip olmayı sever. Bu tamamen size ve rahat olduğunuz stile bağlıdır.
4. Görünüş Mü? Marka Mı?
Bazı kulaklık modelleri tamamen gösteriş içindir. Genellikle bunlar şık unsurlara sahiptir veya belirli bir marka tarafından yapılır. Tabii ki, satın almadan önce her zaman olasılıkları araştırmalısınız, ancak öne çıkan bir şey istiyorsanız veya bir marka üzerinden devam etmek istiyorsanız karar tamamen sizindir.
5. Frekans
Kulaklık hoparlörlerinin bir dizi frekansta (genellikle 20 Hz – 20 kHz) sesi ne kadar doğru bir şekilde iletmesidir. Pek çok kulaklık, hoparlörlerin kulaklarınıza ne kadar yakın olduğunu telafi etmek ve daha hoş bir dinleme deneyimi yaratmak için alt ucu artıracak ve üst ucu azaltacaktır. Gerçekten düz bir eğri oluşturmak neredeyse imkansız olsa da, müziği karıştırırken buna göre telafi edebilmeniz için farklı frekansları çalarken bir çift kulaklığın nasıl tepki vereceğini bilmek iyidir.
6. Bütçenize Göre Seçim
Kulaklık seçmede en büyük faktörlerden biride fiyattır. Kulaklık ve kulak içi kulaklıklar için en düşük ve en yüksek fiyatlar arasındaki büyük farkları gördüğünüzde şaşıracaksınız. Elbette, bütçenize göre bir şeyler almalısınız, ancak çok ucuz görünen ürünlere dikkat edin. Genellikle iyi çalışmazlar ve hızlı bir şekilde değiştirilmeleri gerekir, bu da onları düşündüğünüzden çok daha az anlaşma yapar.
Kulaklık Çeşitleri
Kulaklık çeşitleri de sizin tercihlerinizde etkili olabilir. Bunun için kulaklıklar hakkında kısa bilgileri sıra ile sunacağız.
1. Kulak üstü ve kulak içi kulaklıklar
Bu dinleme cihazlarının muhtemelen en belirgin özelliği, kulaklarınıza ve başınıza oturma biçimleridir.
· Kulak içi kulaklıklar: Bu kulaklıklar kısmen her bir kulağın içine yerleştirilmiştir ve sonuç olarak gerçekten küçük hoparlörlere sahip olabilir. Kulak içi kulaklıklar, küçük form faktörleri nedeniyle egzersiz yapmak veya işe gidip gelmek için harika olabilir ve hatta istenmeyen ortam gürültüsünü dışarıda tutmak için iyi bir iş çıkarabilir.
· Kulak üstü kulaklıklar: Bunlar tüm kulağa uyacak şekilde tasarlanmıştır. Bu, seslerin hem dışarı çıkmasını hem de içeri girmesini engellemek için harika olabilir, ancak bir bedeli vardır. Daha büyük boyutları nedeniyle hareket halindeki veya atletik tipler için çekici olmayabilirler.
2. Arkası açık ve arkası kapalı kulaklıklar
Arkası açık stilde, kulaklık başlıkları kasıtlı olarak kulaklıklardan bir miktar sesin çıkmasına izin verecek şekilde tasarlanmıştır. Bu, sessiz bir ortamda miks yapmak için harika olan ancak açıkta kalan tasarım nedeniyle diğer ortamların çoğu için ideal olmayan daha net ve daha geniş bir dinleme deneyimi yaratır.
Arkası kapalı kulaklıklar, dinleyicinin kulakları ile dış dünya arasında bir mühür oluşturarak tam tersini yapar - hiçbir şey içeri girmez ve hiçbir şey dışarı çıkmaz.
3. Kablosuz bağlantı
Bir müzikal ilham kıvılcımı yakaladığınızda veya en sevdiğiniz sanatçının yeni bir parça çıkardığını gördüğünüzde, yapmak isteyeceğiniz en son şey karışık kabloları elemek. Kablosuz kulaklıklar özellikle işe gidip gelen veya sık seyahat edenler için kullanışlıdır, ancak TV'nizden veya bilgisayarınızdan sesi kaybetmeden uzaklaşabileceğiniz için evde de harika olabilir.