Giyilebilir Teknoloji Nedir?

16-06-2022 14:36
Giyilebilir Teknoloji Nedir?

Giyilebilir Teknoloji, gündelik yaşamımızı kolaylaştırmayı sağlayan nabız ölçme, uyku takibi, adım sayar gibi özellikleriyle genellikle aksesuar şeklinde tasarlanmış teknolojik aletlerdir. Pek çok giyilebilir teknoloji kategorisi olsa da bunlardan en çok tercih edilen ve günlük hayatımızda gördüğümüz akıllı saatler ve bilekliklerdir. Çünkü internet ile veri aktarımı yapabilmektedir. Bu veri aktarımı sayesinde kolay ve hızlı bir şekilde diğer cihazlar ile bağlantı sağlayabilirsiniz. Günümüzde birçok modeli ve tasarımı bulunan akıllı saatlerin, gün geçtikçe daha da iyileştirildiğini söylemek mümkün. Giyilebilir Teknoloji çoğu filmde ve ütopik hayale konu almış ve sürekli geçmişte tartışılmıştı. O hayal günümüzde gerçek olmuş durumda. Daha da alternatiflerinin çıkacağını düşünülen teknoloji herkes için merak konusu.


Giyilebilir Teknoloji Ürünleri Nelerdir?

Pek çok alanda yapılan teknolojik çalışmalar ve üretimler, yeni fikirleri de ortaya çıkartmaktadır. Hayatımızın içinde olan ve çoğu kişinin kullandığı giyilebilir teknolojide bunlardan biri. Bu teknoloji için birden fazla alanda çalışmalar yapılıp, yeni fikirlerin ortaya çıkması sağlanıyor peki Giyilebilir Teknoloji Ürünleri Nelerdir?

  • Akıllı Saatler;

Günümüzün en popüler giyilebilir teknolojisi olan akıllı saatler, pek çok kullanıcı tarafından yoğun bir şekilde tercih ediliyor. Akıllı saat sektörüne yön vermiş markalardan birkaçı Apple, Samsung, Xaomi, Huawei gibi markalardan oluşmaktadır. Kalp ritmini ölçmesi, sağlık, konum gibi daha pek çok saat içerisindeki sensörler ile kullanıcısına iletiyor.

  • Takip Cihazları;

Genel olarak çocuklar ve evcil hayvanlarda tercih edilen bu takip cihazları, kişinin üzerinde taşıyarak Gps ile konumu belli olmasını sağlayan cihazlardır. Bu takip cihazları da giyilebilir teknoloji sınıfına girmektedir. Unutkanlarında tercih ettiği bir cihaz olmakla birlikte anahtarlık, telefon gibi cisimlerin yerlerini tespit etmek içinde kullanabilirsiniz.

  • Akıllı Tekstil Ürünleri;

Heyecanla beklenen akıllı giysiler, akıllı saatlerin ve bilekliklerin yerini alacak gibi görünüyor. Yakın zamanda görmemiz mümkün olan bu teknolojik ürün çoğu moda evinin ilgisini çekmiş ve çalışmalara başlanmış durumda. Akıllı ceket gibi tasarlanacak bu ürün iç kısımlarından sensörler olup sizi izleyebilecek.

  • Akıllı Gözlük;

İlk olarak Google firmasının çıkarttığı, Google glass. Sanal gerçeklik teknolojisini sağlamaktadır. Diğer rakip firmalarında hedefinde olan akıllı gözlük teknolojisi, yakın zamanda hayata geçebilecek gibi duruyor.

Birden fazla kategoride olan Giyilebilir teknoloji gelecekte daha da iyi bir konuma gelerek bizlerin hayatını çok daha fazla kolaylaştıracak gibi gözüküyor. 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.